Medicina Muncii

Conform legislatiei in vigoare privind Medicina Muncii, toti angajatorii trebuie sa asigure medicina preventiva a angajatilor, incheind in acest sens un contract cu o unitate medicala autorizata.

Ce inseamna medicina muncii?

Medicina Muncii face parte din managementul riscului profesional si presupune actiunea a trei factori: Scopul unui serviciu de medicina muncii:

 • evalueaza starea de sanatate a personalului angajat pe specificul functiei si in relatie cu mediul de munca
 • ofera consultanta angajatorilor privind factorii de risc profesional si modalitatea de evitare a acestora
 • gestioneaza si arhiveaza documentele medicale
 • realizeaza interfata cu organismele de control ale statului
Cum se procedeaza?
 • Examinari medicale de profil specifice activitatii fiecarei firme
 • Examinari obligatorii:
  • Examenul medical la angajare, dupa schimbarea locului de munca sau readaptarea la locul de munca, in cazul aparitiei unor factori de risc suplimentari
  • Examinari medicale periodice
 • Activitati preventive prin consiliere si educatie medicala
Beneficiile examinarilor de medicina muncii din punctul de vedere al:
 • Angajatorului:
  • se evalueaza riscurile de imbolnavire profesionala ale angajatului
  • se constata daca sanatatea angajatului este sau nu afectata de factori de risc profesional cum ar fi: mediul de lucru , microclimat , munca prestata
 • Angajatului:
  • examinari medicale ce vor determina starea de sanatate la momentul angajarii si evolutia starii lui de sanatate la locul de munca

Atat angajatul cat si angajatorul sunt informati asupra evaluarilor de sanatate inscrise in fisa de aptitudine.

Avantajele unui serviciu de medicina muncii:
 • Social
  • Nevoia de siguranta pentru patron si angajat
  • Ergonomia muncii
  • Cresterea motivatiei
 • Economic
  • Reducerea costurilor implicate de incapacitatea temporara de munca (concedii medicale)
 • Medical
  • Accidente de munca
  • Îmbolnaviri
  • Profilaxie
 • Legislativ
  • Respectarea prevederilor legislatiei in domeniu

Strategia de evaluare a riscului profesional implica evaluarea reala a starii de sanatate a angajatilor si se constituie ca aptitudine eficienta pentru mentinerea sanatatii profesionale si a unei bune profitabilitati a afacerii.

De ce este medicina muncii o investitie profitabila?
 • Companiile de succes au grija de sanatatea angajatilor deoarece, cand acestia sunt sanatosi, vor lipsi mai putin, vor avea un randament mai mare, vor fi mai motivati si mai atasati firmei
 • Serviciul medical costa mai putin decat o crestere salariala sau o prima
 • Cea mai ieftina forta de munca este forta de munca sanatoasa!
Omul potrivit la locul potrivit
 • Prin examenul medical la angajare, se determina aptitudinile psiho-somatice ale angajatilor in concordanta cu activitatile prevazute de postul de lucru
 • Prin controalele medicale periodice se pot depista la timp eventualele probleme de sanatate
Pentru angajatii dumneavoastra
 • Previne accidentele de munca si imbolnavirile profesionale
 • Evalueaza si solutioneaza problemele curente de sanatate ale angajatilor dumneavoastra

Preturi

Preturi Informative (pot interveni diferente in functie de locatia colaboratoriilor nostrii)

Pentru Medicina Muncii avem colaboratori in Timisoara, Dr. Tr. Severin, Bucuresti.

Pret standard – 50 lei/angajat/an.

   Acest pret include consultatia medicala si fisa de aptitudini valabila un an. De atat aveti nevoie daca e vorba de personal, ce nu conduce masina firmei, nu lucreaza la inaltime, nu are functie de decizie, nu lucreaza in invatamant sau nu manipuleaza alimente neambalate, nu efectueza ture de noapte,personal TESA si inca cateva situatii speciale pe care le vom discuta pe masura ce ele pot aparea (lucru cu substante toxice, lucrul in conditii de izolare, samd.)

Cele mai intalnite functii pentru care se percepe acest pret sunt : lucrator comercial, asistent manager, agent vanzari (fara masina firmei), muncitor necalificat (la sol), secretara, etc.

Personal care conduce masina firmei sau manipuleaza utilaje (motostivuitor, utilaje de constructii,autocamioane) – 80 lei/angajat/an.

Acest pret include consultatia medicala,testarea ECG, testarea glicemiei, testarea acuitatii vizuale, audiograma, testarea psihologica si fisa de aptitudini valabila un an. Cele mai intalnite functii pentru care se percepe acest pret sunt : orice angajat care conduce masina institutiei, indiferent de functia sa, sofer, motostivuitorist,etc.

Personal care lucreaza la inaltime – 80 lei/angajat/an.

Acest pret include consultatia medicala,testarea ECG,testarea glicemiei, testarea acuitatii vizuale, audiograma si fisa de aptitudini valabila un. Testarea psihologica se efectueza optional, la indicatia medicului de medicina muncii. Daca situatia din teren o va impune, includem testarea psihologica gratuit in pret.

Conform legii, lucrul la inaltime este considerata orice activitate efectuata la mai mult de doi metri deasura solului si aici sunt inclusi de obicei muncitorii in constructii calificati sau necalificati care lucreaza pe schele, scari, alpinisti utilitari,etc.

Personal industria alimentara – 50 lei/angajat/6 luni

Acest pret include consultatia medicala, examenul coprobacteriologic si coproparazitologic cu ridicarea probei de la sediul Dvs*. si fisa de aptitudini valabila 6 luni.

La aceasta categorie se inscriu toti lucratorii care manipuleaza produse alimentare ce nu sunt preambalate, atat cei care le fabrica cat si cei ce le comercializeaza. Deasemenea personalul din baruri si restaurante se incadreaza la personal alimentar.

Nota* – angajatii trebuie sa aiba asupra lor in momentul consultatiei medicale un recipient de coprocultura cu proba recoltata personal. Aceste recipiente se pot procura de la orice farmacie si costa 1 leu. Indiferent de scuza, In absenta acestuia nu putem elibera fisa de aptitudini!

Acest pret include consultatia medicala,testarea ECG,testarea glicemiei, testarea acuitatii vizuale, audiograma si fisa de aptitudini valabila un. Testarea psihologica se efectueza optional, la indicatia medicului de medicina muncii. Daca situatia din teren o va impune, includem testarea psihologica gratuit in pret.

In aceasta categorie intra agentii de securitate, paznicii, lucratorii din schimbul trei,etc.

Personalul din saloanele de cosmetica/coafor/frizerii – 100 lei/angajat/an.

Acest pret include consultatia medicala, prelevarea de probe biologice la sediul Dvs (pentru minim 5 angajati), efectuarea analizelor de sange pentru depistarea infectiei cu HIV, Hepatita B, Hepatita C si sifilis*

In aceasta categorie intra orice angajat care  ia contact cu clientii prin intermediul unor obiecte taietoare (coafor,frizerie,manichiura) sau prin natura muncii lor pot provoca clientilor rani, iritatii,etc.

Nota* – in absenta analizelor de sange, nu putem elibera fisa de aptitudini. Costul mare al fiselor se datoreaza acestor analize,recoltarea si efectuarea lor fiind asigurate de laborator propriu. Asiguram recoltare gratuita la sediul clientului daca sunt macar cinci recoltari. In cazul in care sunt mai putine persoane, puteti sa le efectuati la sediul laboratorului nostru sau la orice alt laborator acreditat, cu conditia sa fie in ziua sau dupa efectuarea controlului medical de medicina muncii. In acest caz, vom percepe doar tariful standard de 50 lei/angajat/an. Nu eliberam fisa de aptitudini in absenta analizelor de sange, indiferent de scuza!

   Acestea categorii profesionale reprezinta peste 90% din structura de personal a clientilor nostri. Daca aveti angajati ce nu pot fi incadrati in aceste categorii sau lucreaza in medii de lucru deosebite, manipuleaza substante toxice,lucreaza in mediu toxic,etc. Contactati-ne si va vom face o oferta personalizata.

HG 1169/12.12.2011 care modifica si completeaza HG 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, care reglementeaza medicina muncii si cum trebuiesc facute controalele medicale in functie de fiecare categorie profesionala in parte elimina obligativitatea testarii psihologice pentru o serie de categorii profesionale (lucrul la inaltime,turele de noapte, personalul de decizie, personalul didactic) lasand la latitudinea medicului de medicina muncii efectuarea acesteia.

Noi ne asumam daca consideram necesara testarea psihologica in cazul acestor categorii profesionale si nu percepem costuri suplimentare, dar in cazul in care noi nu o consideram necesara, legea nu ne obliga dar Dvs. doriti efectuarea testarii psihologice, aceasta costa 50 lei/angajat/an.

Deasemenea, pentru obtinerea de atestate si avizari de la diverse institutii acreditate (ANRE pentru electricieni, atestat paza,etc) unde testarea psihologica este obligatorie si ceruta la dosar, costul acesteia este de 50 lei/fisa de aptitudini.

Pentru orice nelamurire sau informatie va rugam sa ne contactati.

Lasa-ne mai jos datele tale de contact. Te vom contacta in cel mai scurt timp pentru a-ti prezenta oferta.